خوشه ی پروین


3X20min ISO 800 متاسفانه از 10 فریمی که گرفتم به دلیل خطایی در 7 تاش ستاره ها نقطه ای نشده بودند.

خوشه ی پروین که با نام هفت خواهران نیز شناخته می شود، خوشه ی باز ستاره ای با ستاره های میان سال B-Type است که در صورت فلکی ثور قرار گرفته. این خوشه جزو نزدیک ترین ها به زمین است و چند ستاره ی آن به راحتی با چشم غیر مسلح دیده می شوند. ستاره های بسیار داغ و نورانی این خوشه همگی در کمتر از 100 میلیون سال گذشته شکل گرفته اند. پیش از این تصور می شد که گازهایی که به شکل سحابی در اطراف ستاره ها هستند از همان گاز اولیه ی تشکیل ستاره ها می باشند که سحابی های بازتابی را تشکیل داده اند، ولی اکنون معلوم شده که این سحابی ها اساسا ربطی به خوشه ندارند و جزو گازهای میان ستاره ای قرار می گیرند. انتظار می رود که این خوشه برای 250 میلیون سال آینده تقریبا به همین شکل باقی بماند و سپس بر اثر اثرات گرانشی کم کم تغییر شکل داده و ستاره های آن از هم دور شوند. فاصله ی این خوشه تا زمین در حدود 390 سال نوری می باشد و قطری در حدود 43 سال نوری دارد.

Title خوشه ی پروین
Hit 6718
Location هونجان
Camera canon EOS 500D
Lens Aperture 80mm
F 6.5
Exposure 3X20min
ISO 800
Accessories 0.86X reducer


4 comments have been posted.

لذت بردم اما با توجه به اينكه دوستان مراجعه كننده به سايت اكثرا منجم هستند؛ بنظر ميرسه در مورد تكنيك عكاسي اگر صحبت مي فرمودين، عطش دوستان بيشتر برطرف مي شد :)
بسیار زیبا است . شاهد تلاش زیاد شما در سرمای شب عکاسی بودم . خسته نباشید ویرایش خوبی هم شده. فقط به نظرم باید از نوردهی های چند ثانیه ای هم استفاده کنین تا جزییات بیشتری از تصویر حاصل بشود. موفق باشید
ممنونم جناب آخوندی. برای استک کردن عکس ها از دیپ اسکای استکر استفاده شده و بقیه ی پردازش با فوتوشاپ بوده. بله درست می فرمایید اگر HDR می شد جلوه ی بهتری داشت ولی متاسفانه در اون شب در تعداد زیادی از فریم ها ستاره ها خطی شده بودند و زمان زیادی از دست رفت.بعلاوه ی اینکه باتری تلسکوپ هم حدود ساعت 3:45 دقیقه تمام شد که باز هم زمانی رو تا صبح از دست دادم.
تبریک بابت یک ثبت عالی دیگر . همه چیز در وضعیت مناسب قرار دارد . اگر ممکن است ، در مورد نحوه ی پردازش و نرم افزارهای مورد استفاده نیز توضیحاتی بدهید ، تا دیگران استفاده نمایند . فقط یک نکته که به نظر من ارزش و زیبایی عکس را بیشتر می کرد : این که با استفاده از ترکیب نوردهی های کمتر و تکنیک HDR ، از روشن شدن بیش از حد ستاره های پر نور خوشه جلوگیری می شد و جزئیات بیشتری خصوصاً از گازهای حول این ستاره ها نمایان می گردید .
Top