آسمان شب تابستانی


شبهای شهریور نوار ستارگان راه شیری کم کم به سمت غرب آسمان متمایل میشود. اگر خاطره شبهای بسیار سرد اواخر پاییز و زمستان را بیاد آورید و سختی عکاسی در آن شرایط را مرور کنیم باید از این شبهای گرم و پر از ستاره نهایت استفاده را کرد!محدودیت در نوردهی بیش از 30 ثانیه با لنز های واید ثابت بدون ردیابی باعث شده تا بسیاری از عکاسان نمای زمین و آسمان شب به فکر استفاده از مقر های ردیاب برای ثبت ستاره بیشتر و جزییات اجرام اعماق آسمان در عکس های زمین و اسمان شب بیفتند.
تا پیش از تولید مقر های خاص عکاسی نجومی که امکان قطبی شدن و کم وزن بودن و حمل و نقل آسمان را دارند نظیر تراکر ها و ... عکاسان علاقمند به ژانر نمای زمین و آسمان از مقر تلسکوپ برای این کار استفاده میکردند. در آن زمان هنوز دوربین های آنالوگ و دیجیتال به آن مقدار حساسیت  و کیفیت دست نیافته بودند که بتوان نوردهی را در زمان های زیر 1 دقیقه انجام داد تا هم جزییات آسمان مناسب ثبت شود و هم سوژه های زمینه به صورت کشیده ثبت نشوند. علاوه بر این تکنیک های عکاسی زمین و آسمان و پردازش های تصویری امروزی نیز وجود نداشت پس نوردهی ها معمولا زیاد و نماهای زمینی مبهم و کشیده ثبت میشدند.
مشکل دیگر وزن زیاد مقر های تلسکوپی تنظیمات وقت گیر و عدم امکان انتقال سریع به مناطق خاص است. با پیشرفت های فن آوری های به کار رفته در دوربین های عکاسی افزایش حساسیت دوربین ها و امکان ویرایش های حرفه ای روی تصاویر نجومی شرکت های سازنده ابزار های ستاره شناسی اقدام به تولید مقر های حرفه ای برای عکاسان نمای وسیع زمین و آسمان کردند.
یکی از محاسن عکاسی با مقر های تراکر در عکاسی نمای باز در شب به سبب امکان استفاده از نوردهی بیشتر ، استفاده از دیافراگم های بسته برای ثبت جزییات و عمق میدان و همچنین استفاده از لنزهایی با دیافراگم بسته تر نسبت به لنزهای سریع است. 

یکی از این مقرها پلاری شرکت ویکسن ژاپن است. که بسیار خوب و حرفه ای طراحی شده است. تنظیم بسیار دقیق امکان استفاده از سرعت های مختلف موتور برای ردیابی ستارگان یا ردیابی با سرعت 1/2 برای ثبت نمای زمین و آسمان برای حفظ جزییات موضوعات زمینی و امکان عکاسی .ایم لپس و ... مواردی است که آن را از دیگر مقر ها متمایز میکند. یکی دیگر از این مقر ها که شبیه به مقر ویکسن ساخته شده است مقر ای ا.پترون است. Ioptron علاوه بر این مقر دیگری نیز جدیدا ساخته شده که تولید شرکت کره ای با نام SWAT است چند شرکت دیگر نیز چنین مقر هایی ساخته و روانه بازار کرده اند

عکس با تکنیک 1/2 پلاری ویکسن در 130 ثانیه نوردهی عکاسی شده است

Title آسمان شب تابستانی
Hit 5704
Photographer Mohammad RahimiMohammad Rahimi
Location روستای شور آباد 50 کیلومتری اصفهان
Camera Canon 5D modify
Lens 14 mm
Lens Aperture 3.5
Exposure 130 ثانیه
ISO 1600
Photography Techniques استفاده ازتراکر پلاری ویکسن Polarie
Accessories استفاده ازتراکر پلاری ویکسن Polarie
Date of photography 29/5/2014


2 comments have been posted.

سپاس از شما دوست عزیزم آقای بهاری نیا
زیباست و البته راه شیری فوق العاده. ثبت زمین و اسمان در یک شات بدون محو شدگی و با جزییات ارزوی هر عکاس شب هست ممنون از توضیحات کامل و دقیق.
Top