سحابی Elephant


یک سحابی بسیار بزرگ نزدیک صورت فلکی ذات الکرسی
پیشنهاد عکاسی از این سحابی را دوست خوبم آقای بیژن مروج الاحکامی داد و چه پیشنهاد خوبی . پیش از این نمیتوانستم به سبب F تلسکوپ چنین سحابی های گسترده ای را در یک کادر عکاسی کنم. اما این سحابی یک چالش جدید برای عکاسی برایم ایجاد کرد. هم به خاطر گستردگی بسیار زیاد  هم به دلیل کم نور بودن و دلیل دیگر منطقه ای که در ان عکاسی میکردم که فاصله زیادی با آلودگی نوری شهر اصفهان نداشت اینها سبب شد تا فرصت عکاسی از این جرم مرموز و زیبا را غنیمت بشمارم. تصویر با استفاده از 20 فریم فلت عکاسی شده ولی هنوز به صورت کامل فلت شده نیست. از 2 فریم دارک و 30 فریم 2.5 دقیقه ای برای عکاسی و در مجموع 75 دقیقه عکاسی کرده ام.


در باره این سحابی :
سحابی خرطوم فیل٬ همچون نمایی خیالی در داستان‌های افسانه‌ای کهکشانی به چشم می‌آید. این سحابی از میان سحابی نشری و مجموعه‌ی خوشه‌ی ستاره‌‌ای جوان موسوم به IC 1396 در حال وزیدن است و در صورت‌فکلی مرتفع و دوردست قیفاوس آرمیده است. طول این خرطوم کیهانی حدود ۲۰ سال نوری است. چنین ابرهای تاریک و مجعد‌شکلی شامل مواد خام لازم برای شکل‌گیری ستاره‌ها هستند و پیش‌ستاره‌ها را درون غبارهای تاریک کیهانی پنهان می‌کنند. مجموعه‌ی نسبتاً کم‌نور IC 1396 با فاصله‌ی حدوداً ۳ هزار سال نوری ناحیه‌ای بزرگی از آسمان – حدود ۵ درجه- را می‌پوشاند. ( به نقل از عکس روز ناسا ترجمه سایت canot.ir )
Title سحابی Elephant
Hit 4263
Photographer Mohammad RahimiMohammad Rahimi
Location روستای شور آباد
Camera کانن 6 دی مودیفای
Telescope تاکاهاشی اپسیلون Takahashi Epsilon 180 ED
F 2.8
Exposure 30 فریم در مجموع 75 دقیقه
Filter skyglow
ISO 2500
Photography Techniques استک در Dss و ادیت در فتوشاپ
Accessories vixen aga1 80 mm guide scope
Date of photography 16 مهر 95


6 comments have been posted.

ممنون از حمید و بیژن عزیز و اقای اخوندی بابت نظرات ارزشمندتان
جزئیات بسیار عالی. خسته نباشید جناب رحیمی.
تصویر زیبایی شده غیر از همون نکاتی که در مورد فلت نبودن مرکز تصویر گفتید باقی موارد بخوبی ثبت شده.خسته نباشید
سلام و تشکر از لطف همیشگی شما دوست گرامی. در مورد سوال نخست خیر من فقط از فیلتر IDAS LPS استفاده کرده ام و متن صرفا بدون ویرایش از وب سایت مذکور اینجا کپی شده که به نظرم باید کمی ویرایش شود. عکسی که با این فیلتر گرفته شده چنین تصویری دارد

حلقه تیره رنگ به دلیل مشکل فلت پیش آمد. در تلسکوپ تاکاهاشی به دلیل اف بسیار پایین و نورگیری زیاد در تمامی تصاویر مشکل فلت وجود دارد و زمان زیادی برای از بین بردن این مشکل با اضافه شدن فلت فریم های زیاد در پردازش و پس از ان در فتوشاپ استفاده میشود. متاسفانه با این که 20 فریم فلت گرفته شد هنوز مرکز تصویر پیش زمینه سفید داشت. در چند لایه در فتوشاپ با استفاده از ابزار سلکت و تغییرات نوری سعی شد این فلت نبودن و سفیدی آسمان برطرف شود که متاسفانه برخی ستاره ها فدا شدند ! ویرایش دیگری در حال انجام است که سعی میکنم این نقص را برطرف کنم. ممنون از نکته مهمی که فرمودید.

سلام آقای رحیمی دست مریزاد، جدا عکس زیبا و با دقتی رو ثبت کردید. تخصص، تجربه و تجهیزات عالی چنین نتیجه ای رو خواهد داشت. دوتا سوال برام پیش امده، یکی اینکه در پاراگراف دوم که به نقل از عکس روز ناسا است از فیلتر باند باریکی در تهیه عکس نام برده شده من متوجه نشدم که آیا شما هم از آن فیلتر استفاده کردید یا نه؟ و سوال دوم اینکه وقتی روی عکس زوم میکنی دور ستاره های کم نور حلقه سیاهی دیده می شود که دلیل آن را میخواستم ازتون بپرسم؟ ممنون
Top