خوشه کروی M71


 اردیبهشت 95، فصل، فصل خوشه چینی از خرمن انبوه راه شیریست.  کافیست صبور باشید و آهسته ابزار رصدی خود را چندین بار در راستای راه شیری به سوی جنوب هدایت کنید. هر از گاهی در مسیر خود به توده ای مات با هسته ای درخشان برمی خورید. اینها خوشه های ستاره ای هستند که زندگی در حاشیه کهکشان را بجای اقامت در میان انبوه گاز و غبار و ستارگان صفحه کهکشان انتخاب کرده اند.اما برای مشاهده آنها گاها نیاز است که تیر نگاه خود را از میان انبوه ستارگان راه شیری عبور دهید تا بتوانید رخ پرفروغ یکی از آنها را مشاهده کنید. خوشه ستاره ای M71 یکی از همین موارد است. هنگامی که به این خوشه واقع در محدوده صورت فلکی تیر نگاه می کنید خیل انبوه ستارگان اطراف، نگاه شما را منحرف می کند و اگر بوسیله فنون عکاسی تصویری در نوردهی بلند مدت تهیه کنید انبوه آنها بیشتر شما را محصور می کند.
M71 در فاصله 12000 سال نوری و با قطر 27 سال نوری تا سال 1970 بخاطر نداشتن هسته چگال که در اکثر خوشه های کروی شایع است بعنوان خوشه باز چکال طبقه بندی شده بود اما نورسنجی ها در قرن 20 الگوی خوشه های کروی بسیار جوان را در نمودار H-R   این خوشه نمایان کرد و از آن پس آن را یک خوشه کروی می شناسیم.
این خوشه با قدر ظاهری 6.1 مساحتی کمی بیشتر از 5 ثانیه قوسی را در تصویر اشغال کرده.
تصویر در آلودگی نوری حومه زابل ثبت شده لذا فیلتر کاهش آلودگی نوری بکار گرفته شده که باعث شده کمی ستارگان کم نور به رنگ سبز تمایل داشته باشند. بعلت کوچکی ابعاد جرم، تصویر کراپ شده.
Title خوشه کروی M71
Hit 3553
Photographer حمید ناصریحمید ناصری
Location حومه زابل
Camera Canon EOS 750 D
Lens Aperture 5
Telescope Skywatcher "8
F 1000
Exposure flat 5+dark 6+light 23*60 sec
Filter UHC
ISO 1600
Photography Techniques stack+photoshop CC
Accessories HEQ5pro + Synguider
Date of photography اردیبهشت 95
keyword
Globular
Cluster


5 comments have been posted.

عکس خوبی گرفته اید. به نظرم دو موضوع در تصویر شما باید به دقت بررسی شود. اول فوکوس تصویر است که ممکن است به دلیل لرزش خفیف یا به جهت عدم قطبی بودن و شاید مشکل عدم گاید صحیح ایجاد شده باشد و دیگری رنگی صورتی بسیار کم دور ستاره ها که به نظرم رنگ واقعی ستاره ها را از بین برده است.
خواهش میکنم آقای حکیمی.
ممنون بابت پاسخ کامل و جامعتون و همینطور ممنون بابت توجهتون به کار ناقص بنده بله پاسختون بسیار عالی بود ممنون از وقتی که گذاشتید
آقای حکیمی عزیز سلام، از عنایت شما نسبت به تصاویر ارسالی بی نهایت سپاسگذارم.بنده نیز با دقت و موشکافی تمام تصاویر ارسالی سایر عزیزان را بررسی می کنم و از هر یک نکته ای جدید یادمیگیرم.تصاویر شما هم بی نقص و جالب توجه هستند، آرزوی توفیق برای شما دارم. و اما پاسخ سه سوال شما: من از گایداسکوپ 50 میلیمتر استفاده میکنم.این دیامتر برای سینگایدر مدل یک کمی کوچک است اما در مدل دو سینگایدر از سنسور با حساسیت بالاتری استفاده کرده و به 50mm بخوبی پاسخ می دهد کما اینکه وزن کم این اسکوپ کمک بزرگی به مقر است. در پاسخ سوال دوم باید عرض کنم سینگایدر علیرغم تبلیغات منفی یک سیستم بسیار کارآمد است بخصوص که به لپ تاپ نیاز ندارد.بزرگترین قلق این سیستم در دو نکته نهفته است اول انتخاب ستاره مناسب دوم انتخاب عدد نویز متناسب با ستاره انتخابی.بعد کار رو بسپار به سیستم.تصاویر آقای محسن شریفی را ملاحظه بفرماید. و اما سوال سوم: HEQ5 pro یک مقر بسیار استخوان دار و محکم در واقع برادر زاده EQ6 است حتی به لحاظ ظاهر بسیار به هم شبیه هستند.payload این مقر 17 کیلوگرم (اسمی) است.اپتیک من 8 اینچ نیوتنی و کمی سنگین است با احتساب دوربین و سیستم هدایت خودکار به لحاظ وزنی کمی از حد مجاز هم فراتر می رود اما باز هم بخوبی پاسخ می دهد.بدون سیستم هدایت تا 100 ثانیه را با همین وزن بصورت نقطه ای ثبت میکند.من به واقع از این مقر راضی هستم. امیدوارم پاسخ سوالات را بخوبی داده باشم.
آقای ناصری تبریک میگم بابت تصویر زیباتون پیشرفت کاملا در تصاویرتون محسوسه چند سوال از خدمتتون داشتم نخست اینکه برای گایداسکوپ از چی استفاده میکنید؟ ثانیا اینکه سینگایدر معروف به بدقلقی برای شما رام شده یا خیر؟ و در آخر اینکه آیا heq5 قادر به کنترل خوب تجهیزات نسبتا سنگینی که روی اون قرار دادید هست یا خیر؟ ممنونم
Top