مهرشاد مروجی
پنجمین دوره رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان در سال 2014 با موضوع اهمیت آسمانهای تاریک و با هماهنگی پروژهی بینالمللی جهان در شب (TWAN) برگزار خواهد شد. شرکت در این رقابت برای همه ، با هر ملیت، سن و حرفه ای در سراسر دنیا آزاد است. علاقه مندان به عکاسی از زمین و آسمان برای شرکت در این دوره می توانند تا 22 آوریل سال 2014 میلادی (سوم اردیبهشت 1393 خورشیدی) به صفحه آنلاین این رقابت در پایگاه توآن مراجعه نمایند.
پروژه ی بینالمللی جهان در شب و ماه جهانی نجوم با همراهی رصدخانه ستاره شناسی ملی برگزار کننده این دوره از رقابت می باشند. رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان نخست توسط TWAN و Dark Skies Awareness در سال 2008 به عنوان یک برنامه منطقهای بنیانگذاری شد، اما در سال 2009 و طی سال جهانی نجوم، به کوششی بینالمللی تبدیل گردید. در سال 2013 شرکت کنندگان از 45 کشور جهان مجموعه تصاویر زیبایی با محوریت عکاسی طبیعت در شب ارسال نمودند. اخبار این رقابت در بسیاری از رسانه های معتبر علمی دنیا اعلام گردید و تصاویر برگزیده با استقبال زیادی روبرو شدند. تاثیر به سزای پروژهی توآن بر جوامع نجومی و عکاسی به همراه کوشش های فراوانانجمن ستاره شناسان بدون مرز (حامی پروژه ماه جهانی نجوم) باعث خواهد شد تا رقابت امسال بازخورد گسترده تری داشته باشد.
در تمام عکسهای شرکتکننده باید سبک عکاسی توآن که هم زمان در بر دارنده آسمان و زمین است، لحاظ شده باشد. در این سبک عکاسی نجومی، عناصر آسمان شب با پسزمینهای از افق زمین به همراه یک نشان یا موقعیت مکانی برجسته ترکیب میشوند؛ سبکی که با نام عکاسی نجومی با منظره نیز شناخته میشود. تمرکز بیشتر بر روی آسمان، چشم انداز سماوی و پدیده های مرتبط با آن وجه تمایز این سبک از عکاسی با عکاسی طبیعت در شب است.
تم اصلی این رقابت همانند سال های گذشته، با عنوان اهمیت آسمانهای تاریک در دو بخش "زیبایی آسمان شب" و "علیه نورها" خواهد بود. تاثیر گذاری بر روی مخاطب بواسطه نمایش زیبایی و شگفتی آسمان پر ستاره و همچنین اثرات مخرب آلودگی نوری بر زندگی انسان ها که روز به روز گسترده تر می شوند، از جمله اهداف این رقابت است. شرکت کنندگان می توانند تصاویر خود را در هریک این بخش ها و در صورت تمایل هر دو بخش، ارسال نمایند.
متقاضیان شرکت در این دوره می توانند به مراجعه پایگاه اینترنتی توآن، عکس های برگزیده شده در سال های اخیر را مشاهده نموده و با تم اصلی رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان جزئیات مرتبط با آن بیشتر آشنا گردند. اسامی برندگان این دوره از رقابت ها در اواسط ماه می سال جاری میلادی (اردیبهشت 1393 خورشیدی) اعلام خواهند شد.
داوران این دوره عبارتند از:
- دیوید مالین (از عکاسان برجسته آسمان شب، عضو و مشاور پروژه توآن)
- جیم ریچاردسن (عکاس با سابقه نشنال جئوگرافیک)
- جری بانل (دانشمند مرکز پروازهای فضایی گدارد ناسا، از بنیان گذاران و سردبیران صفحه اینترنتی تصویر نجومی روز (APOD)
- کانی واکر (مدیر برنامه گیتی در شب، متخصص آموزش علوم در رصدخانه ستاره شناسی بصری ملی در ایالات متحده)
- والی پاچوکا (عضو پروژه توآن در ایالات متحده)
- تانک تزل (عضو پروژه توآن درترکیه و از هماهنگ کنندگان اصلی رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان)
- تاماس لادنی (عکاس پروژه توآن و هماهنگ کننده رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان در مجارستان)
- کوآن اوچل لادنی (عکاس پروژه توآن و هماهنگ کننده رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان در کره جنوبی)
- بابک تفرشی (بنیان گذار و مدیر پروژه توآن، عکاس برگزیده و عضو هیئت مدیره ستاره شناسان بدون مرز)
جوایز
در این دوره نیز همانند سال های گذشته به پنج نفر از برندگان در هر بخش جوایز ارزشمندی در زمینه تجهیزات ستاره شناسی و عکاسی اهدا خواهد شد، لیست جوایز و حامیان این رقابت متعاقبا اعلام خواهد شد.
خط مشی ها
برای شرکت در این رقابت کافی است تصاویر خود را (حداکثر 5 تصویر) به آدرس ایمیل guest@twanight.org ارسال کنید. حتما در قسمت موضوع ایمیل عبارت "CONTEST 2014" را قید نمایید. برخی از تصاویر برگزیده در صفحه گالری میهمان نیز نمایش داده خواهد شد. اگر پیش از این نیز تصویری را برای گالری میهمان پروژه توآن ارسال کردیده، این فرصت را خواهید داشت تا مجددا آن برای شرکت در رقابت به آدرس ایمیل اشاره شده بفرستید، با این تفاوت که در قسمت موضوع حتما عبارت "CONTEST 2014" را قید نمایید.
به خاطر داشته باشید برای شرکت در این رقابت شما می بایست عکاس و صاحب حق نشر تصاویر ارسالی خود باشد.
هر عکس ارسالی باید اطلاعات زیر را به همراه داشته باشد:
- وب سایت عکاس
- آدرس ایمیل عکاس
- آیا مایلید تصویر شما به آدرس ایمیل تان لینک شود؟ (آری/خیر)
- اسم عکاس / اسامی عکاسان
- عنوان پیشنهادی برای تصویر
- تاریخ ثبت تصویر (روز/ماه/سال)
- مکان و کشوری که تصویر در آنجا ثبت شده
- شرح تصویر و اهمیت آن برای شرکت در رقابت
- وب سایت مرتبط با موضوع پیش زمینه
1. اندازه و فرمت
- پذیرش فقط برای تصاویر دیجیتال امکان پذیر است. عکس های گرفته شده با استفاده از فیلم باید برای ارسال، دیجیتالی (اسکن) و در قالب فایل ارسال گردند.
- تمام آثار باید با یک عنوان کوتاه همراه باشند.
- تمام تصاویر باید با فرمت کیفیت بالا JPEG (سطح 10-12) ارسال گردند.
- ابعاد تصاویر نباید بزرگ تر از 2000 پیکسل در عرض و کوچکتر از 1200 پیکسل در طول باشند. (تصاویر بسیار طویل پانوراما می توانند در صورت لزوم تا 3000 پیکسل طول داشته باشند. حجم عکس های ارسالی نباید بیشتر از 2 مگابایت باشد).
2. تعداد تصاویر ارسالی
هرشخص تنها می تواند 5 تصویر را برای شرکت در رقابت ارسال نماید. در صورت ارسال تصاویر بیشتر، تنها 5 تصویر از بین آنها بصورت اتفاقی انتخاب خواهد شد.
3. تاریخ ثبت و ارسال تصاویر
تصاویری که از تاریخ 1 ژانویه سال 2013 میلادی به بعد گرفته شده اند واجد شرایط برای شرکت در این دوره از رقابت ها می باشند. شرکت کنندگان می بایست حداکثر تا تاریخ 22 آوریل سال 2014 میلادی (روز زمین) تصاویر خود را به آدرس ایمیل اشاره شده در بالا ارسال نمایند. اسامی برندگان اواسط ماه می سال جاری میلادی اعلام خواهد شد.
4. سبک و موضوع تصاویر
در تمام عکسهای شرکتکننده باید سبک عکاسی توآن که هم زمان در بر دارنده آسمان و زمین است، لحاظ شده باشد. در این سبک عکاسی نجومی، عناصر آسمان شب با پسزمینهای از افق زمین به همراه یک نشان یا موقعیت مکانی برجسته ترکیب میشوند؛ سبکی که با نام عکاسی نجومی با منظره نیز شناخته میشود. تمرکز بیشتر بر روی آسمان، چشم انداز سماوی و پدیده های مرتبط با آن وجه تمایز این سبک از عکاسی با عکاسی طبیعت در شب است. تم اصلی این رقابت همانند سال های گذشته، با عنوان اهمیت آسمانهای تاریک در دو بخش "زیبایی آسمان شب" و "علیه نورها" خواهد بود. تاثیر گذاری بر روی مخاطب بواسطه نمایش زیبایی و شگفتی آسمان پر ستاره و همچنین اثرات مخرب آلودگی نوری بر زندگی انسان ها که روز به روز گسترده تر می شوند، از جمله اهداف این رقابت است. تصاویر به صورت سری به منظور نمایش تفاوت بین آسمان تاریک و آسمان با آلودگی نور و مقایسه آنها، نیز می توانند ارسال گردند. تصاویری که با استفاده از تلسکوپ گرفته شده اند تنها در صورت در برداشتن آسمان و زمین، قابلیت شرکت در رقابت را دارا می باشند.
5. اصالت، پردازش و تصاویر ترکیبی
پردازش مختصر تصاویر، کراپ کردن، استفاده از لنز های فیش میدان دیدباز فیش آی، تصاویر ترکیبی با بهره گیری از تکنیک اچ دی آر (HDR) و پانوراما (در صورت گرفته شدن در یک زمان و تنظیمات یکسان)، استک سری تصاویر به منظور تهیه تصویر رد ستاره ای (در صورتی که تمام تصاویر در یک منطقه و با استفاده از یک لنز گرفته شده و تنها یک محدوده مشخص از آسمان و زمین را نشان دهند) قابل قبول خواهد بود. ایجاد هرگونه تغییر (غیر از موارد ذکر شده) در نسخه اصلی تصویر قابل قبول نبوده و تصویر مذکور واجد شرایط برای شرکت در رقابت نخواهد بود. تصاویری که از ترکیب فریم های مختلف در زمان ها و مکان ها و یا با استفاده از لنزهای مختلف تهیه شده اند صلاحیت برای شرکت در رقابت را نخواهند داشت.
6. حق نشر و نکات قانونی
تصاویر ارسالی و حق نشر آنها باید متعلق به خود شرکت کننده باشد. شرکت کننده به عنوان مالک کلیه حقوق مادی و معنوی تصاویر ارسالی خود محسوب می گردد و به وب سایت پروژه توآن و سایر رسانه های خبری آنلاین اجازه انتشار این تصاویر را به منظور پوشش خبری رقابت خواهد داد. اجازه انتشار مدل در صورت وجود شخصی در تصویر برگزیده ممکن است ضروری گردد. تصاویر ارسال شده نباید حاوی محتویات تحریک آمیز ، توهین آمیز، جنسی صریح و یا قابل اعتراض باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید سوالات خود را به آدرس ایمیل info@twanight.org ارسال نمایید.
* قابل توجه علاقه مندان شرکت در رقابت بین المللی عکاسی از زمین و آسمان در ایران، کلیه اطلاعات ارسالی همراه تصویر باید به زبان انگلیسی و تاریخ ها نیز بر مبنای سال میلادی باشند.
درباره پروژه جهان در شب
پروژهی بینالمللی جهان در شب (The World At Night/ TWAN) با وب سایت www.twanight.org شامل گروهی از سی نفر از اخترشناسان و بهترین عکاسان جهان در سبک عکاسی زمین و آسمان است که در بیست کشور مختلف قرار دارند. توآن، که از سوی انجمن بینالمللی نجوم و یونسکو یکی از پروژههای ویژه سال جهانی نجوم نیز نام گرفت، با تولید و ارائه تصاویر واقعی و هنرمندانه از آسمان بر فراز آثار تاریخی و طبیعی جهان (از جمله ایران) به معرفی زیبایی و ارزش آسمان شب و نجوم میپردازد. همچنین تصاویر توآن وحدتی جهانی را نشان میدهند که آسمانشب بین اقوام، ادیان و قلمروهای سیاسی ایجاد میکند. آسمان شب مانند سقفی یکرنگ بالای همهی انسانهاست زیر آن ما یک خانوادهایم و زمین نه مجموعهای از کشورها که سیارهای بیمرز است. جامعه علمی و مراکز آموزشی از تصاویر توآن برای آموزش و ترویج نجوم بهره میبرند و نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی توآن تاکنون در حدود سی کشور جهان در شش قاره برگزار شدهاند.
سرویس خبر آسمان پارس