چهار هزار سیاره‌ی فراخورشیدی!

چهار هزار سیاره‌ی فراخورشیدی!


10 جولای 2019 برابر با 19 تیر 1398.



کم‌تر از یک ماه پیش بود، که تعداد سیارات فراخورشیدی کشف شده، از مرز 4000‌ عدد نیز، عبور کرد.

در ابتدای این ویدیو، نمایی کامل از آسمان شب که در آن، نوار میانی کهکشان راه‌شیری به شکل یک موج خودنمایی می‌کند را، خواهید دید.

هر ضرب موسیقی در این ویدیو، نمایان‌گر کشف یک یا تعدادی سیاره‌ی فراخورشیدی از سال 1992 تا به امروز می‌باشد؛ هرگاه ضرب‌آهنگ بالاتری را می‌شنوید، به این معنی است که سیاره، با سرعت بیش‌تری به دور ستاره‌ی میزبان خود می‌چرخد.

هر سیاره‌ی فراخورشیدی که از طریق تغییرات کوچک در طیف ستاره‌ی میزبان خود تشخیص داده شده باشد، با رنگ صورتی نمایان می‌گردد؛ سیاراتی که افت اندکی در میزانی روشنایی ستاره‌ی میزبان ایجاد می‌کنند، با رنگ بنفش، و آن‌هایی که به صورت بصری دیده می‌شوند، با رنگ نارنجی مشخص شده‌اند. در نهایت، سیاراتی که تشخیص آن‌ها با استفاده از لنز‌های گرانشی صورت پذیرفته باشد، با رنگ سبز، نمایش داده می‌شوند.

در حدود نیمی از این سیارات فراخورشیدی، توسط ماه‌واره‌ی بازنشسته‌ی کپلر کشف شده‌اند.

در حالی که ماه‌واره‌ی کپلر، تنها بخش کوچکی از آسمان را برای کشف سیارات فراخورشیدی مورد بررسی قرار داده بود، ماه‌واره‌ای جدید، با نام اختصاری TESS، قصد دارد که در مأموریت خود، تمام ستاره‌های روشن و نزدیک در سرتاسر آسمان را، برای اکتشافات جدید، دنبال نماید.

کشف سیارات فراخورشیدی، نه تنها به درک بالاتر ما نسبت به امکان وجود حیات در دیگر نقاط جهان کمک می‌کند، بلکه، نحوه‌ی شکل‌گیری زمین و منظومه‌ی شمسی را نیز، به ما خواهد آموخت.


تهیه‌کنندگان ویدیو:
SYSTEM Sounds (M. Russo, A. Santaguida)


استخراج داده‌ها، از اطلاعات بایگانی سیارات فراخورشیدی ناسا صورت پذیرفته است.




Top