مسابقه‌ی جهانی عکاسی زمین و آسمان ۲۰۱۳


پروژه‌ی جهان در شب (TWAN) با همکاری چند سازمان دیگر چهارمین مسابقه‌ی عکاسی زمین و آسمان را با موضوع اهمیت آسمان تاریک در ماه جهانی نجوم برگزار می‌کند.

در هر سن و سال و هر جای این دنیا که باشید تا ۲۲ آوریل (= ۲ اردیبهشت، روز جهانی زمین) فرصت دارید که در این مسابقه شرکت کنید. عکس‌هایی که در این مسابقه شرکت داده می‌شوند باید از سبک توآن باشند، یعنی تلفیقی از منظره‌ی آسمان شب (با اجرامی مانند ماه، ستاره‌ها، رویدادهای نجومی و …) با مناظر زمینی (از جمله آثار باستانی، زیبایی‌های طبیعی و …).

موضوع مسابقه

موضوع اصلی مسابقه‌ی امسال «اهمیت آسمان تاریک» است که به دو بخش تقسیم می‌شود: «زیبایی‌های آسمان پرستاره» و «در برابر نورها». عکس‌هایی که در مسابقه شرکت داده می‌شوند باید معرف یکی از این دو بخش باشند تا: به مردم نشان دهند که آسمان شب چقدر مهم و شگفت‌انگیز است یا به مردم نشان بدهند که آلودگی نوری چقدر زیان‌بار و مشکل‌آفرین است. هر دو بخش نشان خواهند داد که آلودگی نوری چه تأثیراتی بر زندگی ما خواهد گذاشت. هر عکاس می‌تواند در یک یا هر دو بخش گفته شده عکس ارسال کند (حداکثر ۵ عکس). برای این‌که با عکس‌های پذیرفته شده بیشتر آشنا شوید و شناختی از کل مسابقه به دست بیاورید پیشنهاد می‌کنیم که نگاهی به عکس‌های برنده‌ی سال‌های گذشته بیندازید: ۲۰۱۲، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۰. اسامی برنده‌ها در هفته‌ی اول ماه می (۲۳ تا ۲۹ اردیبهشت) اعلام خواهد شد.

داوران

داوران این دوره از مسابقات جهانی زمین و آسمان عبارت‌اند از:

دیوید مالین (شناخته‌شده‌ترین عکاس نجومی جهان – عضو و مشاور توآن)
جری بونل (دانشمند ناسا و یکی از مؤسسان وب‌سایت تصویر نجومی روز ناسا)
کانی واکر (مدیر برنامه‌ی زمین در شب و متخصص آموزش علوم در رصدخانه‌ی ملی آمریکا)
والی پاکولکا (عضو توآن از آمریکا)
تونچ تزل (عضو توآن از ترکیه – از هماهنگ‌کننده‌های مسابقه)
اوشین زاکاریان (عضو توآن از ایران)
بابک امین تفرشی (مؤسس و مدیر پروژه‌ی توآن – عضو منجمان بدون مرز)

6078a

6078-5جوایز

برای کسانی که در هر دو بخش مطرح شده موفق به کسب مقام‌های اول تا سوم بشوند جوایز گوناگونی، از جمله تجهیزات عکاسی و رصد، در نظر گرفته شده است که جزییات آن بعداً اعلام خواهد شد. جایزه‌ی ویژه‌ی مقام اول یک دستگاه کامل ردیاب پُلاری ساخت شرکت ویکسن به همراه سه‌پایه، مقر، سرِ توپی و پولارسکوپ است. این مجموعه، کوچک‌ترین مقر و ردیابی است که با استفاده از آن با داشتن یک دوربین DSLR می‌توان به عکاسی نجومی جدی پرداخت.

ثبت آثار

روش ثبت آثار برای این مسابقه بسیار شبیه ثبت عکس برای گالری مهمان در سایت توآن است. فقط کافی است حداکثر ۵ عکس را به نشانی guest@twanight.org ای‌میل کنید و در بخش موضوع، عبارت CONTEST 2013 را بنویسید. منتخبی از این عکس‌ها (از جمله عکس‌های برنده) در گالری مهمان وب‌سایت توآن به نمایش درخواهند آمد. اگر پیش از این عکسی از شما در این گالری ثبت شده و می‌خواهید آن را هم در مسابقه شرکت دهید باید آن را دوباره با شرایطی که در بالا گفته شد ارسال کنید. همراه هر عکس باید مشخصات زیر را در نامه‌ی خود بنویسید:

نام فایلِ عکسی که ثبت شده

وب‌سایت عکاس (اگر وجود دارد)

نشانی ای‌میل عکاس

6078-4آیا می‌خواهید این نشانی اعلام شود؟ (Yes/No)

نام عکاس

نام پیشنهادی برای عکس

تاریخ گرفتن عکس (به میلادی در قالب: روز/ماه/سال)

مکان (شهر یا استان) و کشوری که عکس در آن گرفته شده است

شرح کوتاهی درباره‌ی عکس و این‌که چه نکته‌ی مهمی را درباره‌ی موضوع مسابقه مطرح می‌کند

وب‌سایتی که موضوع پیش‌زمینه‌ی عکس را شرح دهد (اختیاری)

توجه: این فرم را باید به زبان انگلیسی پر کنید. بدون شک در نوشتن نام، مکان عکسبرداری و نشانی ای‌میل مشکلی نخواهید داشت اما اگر گمان می‌کنید که نوشتن شرح درباره‌ی عکس به زبان انگلیسی کار دشواری است می‌توانید از آن صرف‌نظر کنید و آن را خالی بگذارید. اگر در تبدیل کردن تاریخ عکس به میلادی مشکل دارید یا زمان دقیق آن را به خاطر نمی‌آورید می‌توانید آن را حدودی بنویسید، مانند March 2013. پیشنهاد ما این است که فرم زیر را کپی کنید و عیناً در متن ای‌میل خود قرار بدهید و موارد را یکی‌یکی (با توجه به فهرست بالا) جلوی آن بنویسید:

: Submitted file name-
: Photographer’s web site-
: Photographer’s email address-
: (May we link to your email address? (yes/no-
: (Name(s) of the photographer(s-
: Suggested title for the photo-
: (Date the photo was taken (year/month/day-
: Location and country where the photo was taken-
: Brief description of what appears in the photo and why you consider it a valuable entry in the contest-
: Web site(s) relating to the foreground subject-

شرایط عکس‌ها

6078-7فقط عکس‌هایی در مسابقه پذیرفته می‌شوند که شرایط زیر را داشته باشند:

عکس‌ها باید دیجیتال باشند. عکس‌های کاغذی پذیرفته نمی‌شوند مگر این‌که اسکن شده باشند.

عکس‌ها باید با فرمت Jpeg در کیفیت بالای فشرده‌سازی (بین سطوح ۱۰ تا ۱۲) آماده شوند. ترجیح بر این است که ویژگی رنگ عکس‌ها مبتنی بر یکی از دو چارچوب (Adobe RGB (1998 یا sRGB IEC61966-2.1 باشد.

طول عکس‌ها نباید بیشتر از ۲۰۰۰ پیکسل و کم‌تر از ۱۲۰۰ پیکسل باشد (عکس‌های پانارامای بسیار کشیده در صورت نیاز می‌توانند تا ۳۰۰۰ پیکسل در نظر گرفته شوند).

حجم هر عکس نباید از حدود ۲ مگاپیکسل بیشتر باشد. ممکن است پس از مشخص شدن فینالیست‌ها، داوران برای قضاوت بهتر، عکس‌های باکیفیت‌تری را از آن‌ها درخواست کنند.

از هر عکاس بیشتر از ۵ عکس پذیرفته نخواهد شد. اگر کسی بیشتر از ۵ عکس ارسال کند، فقط ۵ عکس به‌طور تصادفی از میان آن‌ها در مسابقه شرکت داده خواهد شد و در نتیجه این احتمال وجود دارد که بهترین اثر آن عکاس ناخواسته حذف شود.

عکس‌ها باید پس از ۱ ژانویه‌ی سال ۲۰۱۲ گرفته شده باشند. عکس‌های قدیمی‌تر شرکت داده نخواهند شد.

در هر عکس باید نشانه‌هایی از اجرام زمینی و آسمانی وجود داشته باشد. نمونه‌هایی از این نوع عکس‌ها را می‌توانید در این مقاله ببینید.  ادامه خبردر سایت کانوت http://canot.ir/?p=8178



No comments have been posted.

Top