کهکشان آندرومدا M31


آندرومدا در شرایط غبار آلود و در نزدیکی اصفهان عکاسی شده است. منطقه شور آباد یکی از نزدیکترین نقاط تاریک به اصفهان است که در سمت جنوب آن تا حدود 20 درجه و در برخی شبها تا 30 درجه آلودگی نوری اصفهان را میتوان مشاهده کرد . در بخش شمال و شمال شرق آسمان خوب و در قسمت جنوب غربی کمی آلودگی نوری از سمت کارخانه سیمان اردستان دارد.  در بخش شرقی در دور دست ها آلودگی نوری شهر اردستان در زمان عکاسی از افق مشهود است. در غرب و شمال مشرف به کوه کم ارتفاعی است که حدود 20 درجه از افق را میپوشاند .
راه دسترسی به این منطقه به صورت سفر به سمت جاده اردستان از مسیر حبیب آباد - کمشچه - کیلومتر 5 - فرعی سمت چپ ورودی روستاهای مرغ - دنبی و شور آباد است. پس از طی 10 کیلومتر در میان کوه ها  وارد جاده خاکی شده و با طی مسیری 1 کیلومتری به روستایی با 1-2 سکنه میرسید. 

وضعیت منطقه و اقلیم آن نیز جالب است. اگر چه اصفهان گسل های بیداری ندارد و اقلیم زمین شناسی آن حاکی از وجود گسل های قدیمی و پیر در حومه و خارج از شهر دارد ولی نزدیکی این روستا به گسلی قدیمی باعث شده در کنار رصدگاه یک چشمه آب دائمی با دمای ثابت حدود 20 تا 30 درجه سانی گراد بوجود آید . در زمستان به سبب پایین بودن دمای محیط برخی مواقع از این چشمه بخار آب خارج میشود و با دست زدن به آن احساس گرم شدن می کنید.
روستا خالی از سکنه و بدون برق است و به سبب وجود آب سرسبز است. چند باغ و زمین کشاورزی نیز اطراف دیده میشود. در زمستان شغال و گرگ مهمانتان هستند و در تابستان عقرب ها کوچک گاهی اطراف شما پرسه میزنند.

تصویر عکاسی شده حاصل ترکیب بیش از 45 فریم است که بدون دارک و فلت فریم استک شده اند. نزدیک به 15 فریم با نوردهی های بالای 8 دقیقه نیز موجود بود که به سبب نویز زیاد در این تصویر قرار نگرفتند.سالها است از اپتیک و ابزار اپتیکی و سخت افزاری شرکت ژاپنی ویکسن استفاده میکنم. تقریبا از زمانی که صا ایران در 15 سال پیش این تجهیزات را وارد ایران کرد. این شرکت تولیدات بسیار خوب با کیفیت و دقیق با عمر بسیار طولانی تولید میکند که جز چند شرکت مهم جهانی است.  یکی دو ماه گذشته را صرف راه اندازی سیستم اتوگایدر ویکسن با استفاده از یک رابط سخت افزاری با نام AGA1 کردم. این ابزار واقعا یک وسیله کمکی بسیار خوب برای عکاسی طولانی مدت اعماق آسمان شب است. پیش از این و طی سالهای گذشته از وب کم برای هدایت و رفع خطای تلسکوپ استفاده میکردم. وب کم اگر چه ارزان قیمت و در دسترس است ولی نیاز به یک لپ تاب همیشه روشن نرم افزار ، باطری همیشه شارژ  و مراقبت دائمی دارد و معمولا هر شب عکاسی میتواند وقت زیادی از شما بگیرد . گاهی نیز سر ناسازگاری گذاشته و دائمن تنظیماتش به هم میخورد. به هر حال در تجربه های قبلیم برای استفاده از وب کم ، رکورد 30 دقیقه نوردهی ممتد را  به دست آورده بودم که البته چنین نوردهی طولانی مدتی واقعا نیاز نیست و با پردازش تصویری و استفاده از نوردهی های کم مشکل نوردهی طولانی را حل میکند با این حال با دستگاه جدید رکورد 15 دقیقه نوردهی ممتذ را بدون کوچکترین خطایی به دست آوردم.مرحله بعدی قرار دادن یک بارلو سر راه تلسکوپ است تا بتوانم با بزرگنمایی بالاتر از سحابی های سیاره نما و کهکشانهای کوچک عکاسی کنم و میزان دقت AGA1 را محک بزنم
در شماره های بعدی ماهنامه نجوم شرح استفاده از وب کم های ارزان قیمت و فایندر های کوچک و ابزار کمکی شامل اتصالات و کابلها و نرم افزار های گاید را به صورت مقاله میتوانید بخوانید که حاصل تجربه و تحقیم در این زمینه است.




Title کهکشان آندرومدا M31
Hit 5216
Photographer Mohammad RahimiMohammad Rahimi
Location شور آباد - 45 کیلومتری شمال اصفهان
Camera دوربین 40 D مودیفای
Telescope vixen 115s ED
Exposure 30x180s+10x120s+5x60s=115min
Filter SkyGlow
ISO 1000
Photography Techniques استک
Accessories AutoguiderVixen Video CCD Guider+Vixen AGA1
Date of photography مهر 1393


5 comments have been posted.

سپاس گزارم از راهنمایی تون جناب آقای رحیمی امید وارم در اینده ای نزدیک با شما دیدار کنم و از راهنمایی بیشتر شما بهره مند شوم موفق باشید تشکر
دوست عزیزم جناب آقای آقایی ممنون از ابراز لطف شما به عکسها سپاسگزارم. اگر تصاویر اعماق آسمان گرفته باشید و بخواهید آنها را روی هم قرار دهید هم از نرم افزار دیپ اسکای استکر به صورت خودکار میتوانید استفاده کنید هم از فتوشاپ به صورت دستی. اگر عکس های شما از نوع نمای زمین و آسمان است نحوه ادیت و ویرایش ان با تصاویر اعماق اسمان متفاوت است. شرح این کار خیلی مفصل است و نمیتوان در کامنت اجرای آن را شرح داد. ولی به صورت خلاصه برای ترکیب عکس یا استک میتوان چنین گفت که تصاویر را ابتدا در منو فایل و سپس در منو اسکریپت زیر منو استک را انتخاب کنید. سپس تصاویری که میخواهید روی هم قرار گیرد را انتخاب کنید و اوک نمایید. فتوشاپ پس از چند ثانیه آنها را به صورت لایه روی هم قرار میدهد. پس از این میتوانید روی تصاویر به صورت لایه مجزا کار کنید و اوپاسیتی را از عکس دوم به بعد به صورت نیمه پایین بیاورید. عکس اول اوپاسیتی 100 دارد. عکس دوم 50 و عکس های بعدی به همین شکل باید کم شوند. پس از .ویرایش نهایی تصاویر را مرج کنید. و سیو نمایید.
علی آقای عزیز سلام ممنون از نظر و لطف شما امیدوارم که به زودی در یک شب رصدی شما و پدر گرامیتان را ببینم موفق باشید
سلام آقای رحیمی عکس بسیار زیبایی گرفتید.توضیحاتتان همدر خوصوص منطقه ی شورآباد بسیار خوب است.
سلام اقای رحیمی خسته نباشید عکس بسیار زیبایی است عکس های شما همیشه زیبا هستند مخصوصا راه شیری و اعماق آسمان واقعا باید خسته نباشید گفت یک سوال در مورد پردازش عکس ها داشتم و این که در برنامه فتو شاپ نحوه ترکیب کردن چند عکس چگونه است لطفا اگه میشه راهنمایی کنید خودم در این مورد زیاد وارد نیستم ممنون
Top