انهدام یک ستاره‌ی نوترونی توسط یک سیاه‌چاله!

انهدام یک ستاره‌ی نوترونی توسط یک سیاه‌چاله!


03 سپتامبر 2019 برابر با 12 شهریور 1398.



دلیل این انفجار عجیب چیست؟

سه هفته‌ی پیش، آشکارسازهای امواج گرانشی LIGO و Virgo در آمریکا و اروپا، موفق به ثبت انفجاری از تشعشعاتی گرانشی شدند، که با توجه به الگوهای نوسان‌کننده‌ی آن، انتظار می‌رفت به هنگام نابودی یک ستاره‌ی نوترونی توسط یک سیاه‌چاله رخ داده باشد.

در این پدیده، که با کد S190814sv نیز شناخته می‌شود، یکی از اجرام با داشتن جرمی بیش از پنج برابر جرم خورشید، بهترین کاندیدا برای یک سیاه‌چاله، و جرم دیگر با تنها سه‌برابر جرم خورشید، بهترین گزینه برای یک ستاره‌ی نوترونی به حساب می‌آمدند؛ هرچند از لحاظ تئوری، جرم کوچک‌تر نیز می‌توانست یک سیاه‌چاله باشد، اما، در عمل، هیچ نمونه‌ای با این نسبت جرم، شناخته نشده است.

آن‌چه می‌بینید، نمایی شبیه‌سازی‌شده از رخ‌دادی مشکوک به تصادم یک سیاه‌چاله با یک ستاره‌ی نوترونی است که در سال 2005 میلادی، در محدوده امواج گاما آشکار شده بود.

در ابتدای این پویانمایی، ستاره‌ای نوترونی را در پیش‌زمینه‌ی تصویر مشاهده می‌نمایید که در حال چرخش به دور یک سیاه‌چاله با یک قرص برافزایشی است؛ سپس، گرانش عظیم سیاه‌چاله، هم‌زمان با متلاشی کردن ستاره‌ی نوترونی، تمام مواد باقی‌مانده از آن را به درون خود می‌بلعد.

متأستفانه، در این رخ‌داد بی‌نظیر که مشابه آن تا به حال آشکار نشده بود، هیچ نوری که ناشی از ایجاد اختلال در ستاره‌ی نوترونی باشد، به دست نیامد.

با این وجود، بررسی‌های بیش‌تر S190814sv، ضمن آن که کمک شایانی به کشف ماهیت واقعی اجرام موجود در این رخ‌داد می‌نماید، می‌تواند راه را برای آشکارسازی و درک رخ‌دادهای مشابه در آینده، هموار کند.


Top