ویرتانن

 

تصویر نجومی روز ناسا: یک شب سرد در ماه دسامبر

در تصویر، ستاره های درخشان صورت فلکی شمالی معروف شکارچی، درست بالای درختان پوشیده از برف پیرامون یک کلبه گرم و نرم در نزدیکی شهر اوستوپکی کشور جمهوری چک قرار گرفته‌اند.

تصویر نجومی روز ناسا: سحابی قرمز، دنباله دار سبز و ستاره های آبی در آسمان

این نمای آسمانی زیبا و جالب در ساعت های اوّلیه روز 17 دسامبر (26 آذر)، همزمان با قرار گرفتن دنباله دار ویرتانن به نزدیک ترین فاصله‌اش نسبت به زمین گرفته شده.

تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار ویرتانن از زمین عبور می‌کند

امروز دنباله دار ویرتانن از زمین عبور می‌کند. این گلوله یخ زده گل آلود با قطر حدوداً یک کیلومتر، هر 5.4 سال یکبار به دور خورشید می‌چرخد و در این مدت زمان، به اندازه سیاره مشتری از آن دور می‌شود و به اندازه سیاره زمین، نزدیک.

تصویر نجومی روز ناسا: بارش شهابی جوزایی و دوستان

این هفته، بارش شهابی سالیانه جوزایی (دوپیکری) که از نقطه کانونی صورت فلکی دوپیکر سرچشمه می‌گیرد، در آسمان زیبای سیاره‌مان قابل مشاهده بود.

تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار ویرتانن به زمین نزدیک می‌شود

دنباله دار 46پی ویرتانن که در اواسط ماه دسامبر (اواخر آذر ماه) به زمین نزدیک می‌شود، در آسمان پرستاره این تصویر، بالای برج ناقوس (زنگ) یک کلیسا با معماری رومانِسک آویزان شده است.

تصویر نجومی روز ناسا: رویدادهای مهم آسمان نیمکره شمالی زمین در فصل زمستان

در آسمان شب های این فصل، چه چیزهایی را می‌توانید مشاهده کنید؟

تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار 46پی/ویرتانن

دنباله دار دوره‌ای 46پی/ویرتانن، اکنون درخشان ترین دنباله داری است که در آسمان شب وجود دارد، البته برای دیده شدن با چشمان غیرمسلح خیلی کم نور است.

Top