تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار 46پی/ویرتانن

تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار 46پی/ویرتانن


دنباله دار دوره‌ای 46پی/ویرتانن، اکنون درخشان ترین دنباله داری است که در آسمان شب وجود دارد، البته برای دیده شدن با چشمان غیرمسلح خیلی کم نور است.

البته با نزدیک شدن مدار 5.4 ساله‌اش به زمین و خورشید در اواسط ماه دسامبر (اواخر آذرماه)، در مکان هایی که آسمان، کاملاً تاریکی باشد، می‌توان با چشمان غیرمسلح این دنباله دار را مشاهده کرد.

این دنباله دار کروی در تصویر، حدوداً نصف اندازه زاویه‌ای یک ماه کامل را دارد. این تصویر تلسکوپی، مربوط به تاریخ 7 نوامبر (16 آبان) و آسمان نیمکره جنوبی زمین می‌شود و در آن خاصیت فلئوروسانس به خاطر تابش نور خورشید مشاهده می‌شود.

در این تاریخ، دنباله دار در فاصله حدوداً 2 دقیقه نوری یا 35 میلیون کیلومتری از تلسکوپ های زمینی قرار داشت. بنابراین، دنباله دار سبزرنگی که در اینجا مشاهده می‌کنید، حدوداً 150000 کیلومتر پهنا دارد. این یعنی که به اندازه سیاره مشتری در آسمان درآمده بود.

مجموعه تصاویر دیجیتالی گرفته شده از این دنباله دار، یک دنباله کشیده شده و بسیار کم نوری را موقعیت ساعت 4 نشان می‌دهد، همچنین یک کهکشان دور در پس زمینه تصویر (بالا سمت چپ) قابل مشاهده است.

این دنباله دار که یک بازدید کننده همیشگی از قسمت داخلی منظومه شمسی است، زمانی هدف مورد علاقه مأموریت کاوشگر رزتا آژانس فضایی اروپا بود.

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.

برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر اینجا کلیک کنید.

عکاس: (Alex Cherney (Terrastro, TWAN
منبع: ناسا (NASA)

Top