دو گذر در کمتر از 48 ساعت


گذر ایستگاه فضایی بین المللی از برابر ماه و خورشید از جمله جذابترین و در عین حال مشکل ترین رصدهایی هستند که نیاز به برنامه ریزی بسیار دقیق داره در این گونه رصدها با زمانهایی کمتر از یکی دو ثانیه سر و کار داریم و لذا ثانیه ای غفلت در لحظات منتهی به گذر ، برنامه را با شکست مواجه میکنه .
حدود دو سالی طول کشید تا موقعیت ایستگاه فضایی به گونه ای بشه تا در کمترین فاصله ی زمانی ، امکان ثبت و رصد ایستگاه از برابر ماه و خورشید فراهم بشه ، در روز جمعه و شنبه 25 و 26 بهمن ماه این شرایط بوجود می آمد ،  گذرهایی که برای ثبت آن می بایست حدود 400 کیلومتر سفر انجام میدادم ....بهرحال  آمد و گذشت و این لحظه های فراموش نشدنی ثبت شد ، ثبتی که به قول هلال ماهی ها کمترین زمان وداع و دیدار را در پی داشت البته کمترین وداع تا دیدار ایستگاه فضایی بین المللی ، آن هم در جهان .
خط گذرiss در تصویر خورشید از 20 کیلومتری شهر کوهپایه و خط گذر ماه از کمربندی شهر خمینی شهر عبور می کرد .
ضمن اینکه حضور خانواده و دوستان ارجمندم  زیبایی آن را صد چندان و ماندگارتر کردند .

Title دو گذر در کمتر از 48 ساعت
Hit 3516
Photographer مهدی رحیمیمهدی رحیمی
Camera Canon450D modifaid
Telescope 120 آپوکروماتیک اسکای واچر
Filter در ثبت خورشید از فیلتر مایلار استفاده شده است
ISO 100
Photography Techniques stack
Date of photography 25 و 26 بهمن 92


6 comments have been posted.

بسیار زیبا!
سلام و ممنون از لطفتان .
کار بسیار باارزشی انجام دادید
با سلام با سلام خدمت همه ی دوستان عزیز خصوصاً آقایان رحیمی و مومن زاده در خصوص نحوه بدست آوردن زمان و مکان گذرهای ایستگاه فضایی ، بهترین روش مراجعه به درگاه اینترنتی http://www.calsky.com یا http://www.calsky.orgمی باشد بعد از ورود به این سایت در قسمت راست صفحه ی اصلی ، تصویر کره ی زمین قرار دارد که با کلیک بر روی آنجا میتوانید محل رصد یا زندگی خود را مشخص کنید بعد از اینکه محل زندگی یا رصد خود را تایید کردید مجددا وارد صفحه ی اصلی می شوید و این در حالی است که این دفعه مختصات مورد نظرتان در کنار تصویر کره ی زمین ثبت شده ، حالا در این صفحه گزینه ی cross the Moon, Sun را انتخاب کنید . وارد صفحه ی جدیدی می شوید در قسمت جپ این صفحه گزینه ی Select duration: را انتخاب و از داخل گزینه های موجود در آن بازه ی زمانی مورد نظرتان را انتخاب میکنید مثلاً در یک بازه ی یک هفته ای یا یک ماه کلیه گذرهای ایستگاه فضایی بین المللی را از برابر ماه یا خورشید را برای نقطه ای که انتخاب میکنید تا شعاع 250 کیلومتر مشخص میکند(البته شما میتوانید این شعاع را محدودتر انتخاب کنید). چنانچه در جدول ارائه شده در این سایت گزینه های Close to Moon یا Close to sun را مشاهده کردید منتظر فرا رسیدن زمان موعود باشید از گزینه ی Centerline میتوانید خط گذر بر روی کره ی زمین و از گزینه ی closest point →Map میتوانید خط گذر بر روی ماه یا خورشید را مشاهده کنید چند نکته ی مهم اینکه سعی شود در موقع رصد از جی پی اس استفاده کنید اکثر این گذرها در زمانی بین نیم تا دو ثانیه اتفاق می افتد . نکته بعدی در خصوص سایت کال اسکای می باشد که مجموعه ی بسیار دقیق و ذی قیمتی را از اطلاعات مربوط به اجرام سماوی اعم از فهرست اجرام برای یک شب رصدی خاص ، دنباله دار ها و... ارائه می دهد ... . اگر اطلاعات بیشتری نیاز بود بفرمایید در خدمت دوستان گرانقدر هستم . با احترام
جناب رحیمی بسیار عالیه. پیش بینی گذر رو چطور انجام دادید؟ دقت مکان یابی باید به چه صورت باشه و چه مقدار خطا قابل قبول هست؟
آفرین به شما جناب آقای رحیمی عزیز تلاش با ارزشی است و کاری سخت. بابت زحمات شما برای عکاسی از عبور ایستگاه فضایی از مقابل ماه هم ممنون پیروز باشید
Top