تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار، خوشه های ستاره‌ای و سحابی در یک تصویر

تصویر نجومی روز ناسا: دنباله دار، خوشه های ستاره‌ای و سحابی در یک تصویر


دنباله دار 21پی/ژاکوبینی-زینر، این شب‌ها به قدری درخشان است که می‌توان آن را با یک دوربین دوچشمی مشاهده کرد. آنقدر درخشان که در صورت فلکی غنی از سحابی و خوشه های ستاره‌ای ارابه ران، در این تصویر تله فوتویی 10 درجه‌ای خودنمایی می‌کند.

در شب 9 سپتامبر (18 شهریور) این دنباله دار با دنباله سبز رنگش در کنار ستاره های رنگارنگ و سحابی های گسیلشی قرمز رنگ، نمای جالبی را در کهکشان راه شیری به وجود آورده بودند.

دنباله دار در آن شب، در نزدیکی حضیض خورشیدی بود و با فاصله حدوداً 200 ثانیه نوری، در نزدیک ترین فاصله‌اش نسبت به زمین قرار داشت.

در پس زمینه دور تصویر، دقیقاً بالاتر از دم دنباله دار، خوشه های ستاره‌ای معروف ارابه ران با نام های ام 38 (سمت چپ مرکز) و ام 36 (سمت راست) با فاصله حدوداً 4000 سال نوری از ما قرار دارند.

در بالا سمت چپ تصویر، منطقه گسیلشی آی‌سی 405 با فاصله تنها 1500 سال نوری از ما قرار دارد، این سحابی با نام جالب "سحابی ستاره شعله‌ور" معروف است.

در سمت راست این منطقه، آی‌سی 410 با فاصله 12000 سال نوری از ما قرار دارد، آی‌سی 410 به خاطر داشتن مناطق ستاره‌زایی "بچه قورباغه کیهانی" مشهور است.

دنباله دار ژاکوبینی-زینر به عنوان یک فرزند کوچک منظومه شمسی ما، یک دنباله دار دوره‌ای است که هر 6.5 سال یک بار به دور خورشید می‌چرخد. این دنباله دار، جرم مادر بارش شهابی اژدهایی است که در ماه اکتبر به اوج خود می‌رسد.

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.

برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر اینجا کلیک کنید.

عکاس: محمّد نوروزی (Mohammad Nouroozi)
منبع: ناسا (NASA)

Top